Politica privind datelor cu caracter personal


Atelier de Handmade este operator al datelor dumneavoastră cu caracter personal, în
calitate utilizator al Ofertelor noastre, în sensul reglementărilor privind protecția datelor.
Atelier de Handmade  respectă confidențialitatea și va prelucra datele personale în condiții
tehnice și organizatorice de securitate adecvată, potrivit Politicii de Prelucrare a Datelor,
adoptată în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 (”GDPR”).
Sunt date cu caracter personal orice informație în legătură cu o persoană fizică identificată sau
identificabilă. Este considerată persoană identificabilă dacă identificarea poate fi făcută direct
sau indirect, în mod particular prin referire la un element de identificare, cum ar fi nume,
prenume, număr de identificare, date de localizare, un identificator online sau la unull sau mai
multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice,
culturale sau sociale. Informațiile care nu pot fi asociate identității dumneavoastră (cum sunt
numărul de vizualizări ale unei Oferte sau alte date statistice) nu sunt date cu caracter personal. 
În principiu, puteți consulta Ofertele noastre fără divulgarea datelor cu caracter personal. Cu
toate acestea, crearea unui cont de utilizator pe website, utilizarea formularului de contact online
sau abonarea la newsletter implică dezvăluirea de date cu caracter personal.
În general colectăm datele cu caracter personal direct de la persoanele vizate. Dacă datele
dumneavoastră personale ne-au fost furnizate de către un terț sau au ajuns la noi dintr-o eroare,
aveți la dispoziție toate remediile prevăzute de lege în acest scop, pentru ștergerea datelor.
 
Dacă obținem consimțământul dumneavoastră pentru prelucrarea datelor cu caracter personal,
articolul 6 alin. (1) lit. a) al GDPR servește drept temei legal pentru prelucrarea noastră.
Dacă prelucrăm datele cu caracter personal pentru că acestea ne sunt necesare executării unui
contract sau într-un cadru cvasi – contractual (de ex. pentru a vă transmite o Ofertă
personalizată, potrivit nevoilor dumneavoastră), atunci articolul 6 alin. (1) lit. b) din GDPR ne
servește drept temei legal pentru prelucrarea datelor.
Dacă prelucrăm datele cu caracter personal pentru îndeplinirea unei obligații ce ne revine nouă,
potrivit legii, atunci articolul 6 alin. (1) lit. c) din GDPR ne servește drept temei legal pentru
astfel de prelucrări.
Articolul 6 alin. (1) lit. f) ne poate servi drept temei legal, dacă prelucrarea datelor cu caracter
personal este necesară pentru a servi unui interes legitim al Travel Brands sau al unui terț, numai
în măsura în care interesele, drepturile și libertățile dumneavoastra fundamentale nu sunt
afectate.
Prin această Politică de Prelucrare a Datelor, vă vom prezenta punctual care este temeiul nostru
legal pentru fiecare dintre categoriile de date cu caracter personal prelucrate.
 

În general ștergem datele cu caracter personal dacă acestea au fost prelucrate pentru un singur
scop, care a fost atins. Cu toate acestea, anumite date cu caracter personal pot face obiectul unor
obligații de păstrare pentru anumite perioade de timp, potrivit dispozițiilor legale aplicabile.
Travel Brands șterge sau blochează accesul asupra datelor cu caracter personal, în condiții de
siguranță, până la împlinirea respectivelor perioade de timp.
 
La fiecare accesare a Ofertelor noastre, colectăm următoarele date cu privire la dispozitivul
utilizat pentru accesare: dispozitivul utilizat, adresa IP, navigatorul web folosit și data și ora
accesării. Colectăm informații privind Oferta vizualizată, versiunea navigatorului web, sistemul
de operare și furnizorul serviciului de internet. Urmărim, de asemenea și site-urile din care ați
fost redirecționat către Oferta respectivă. 
Recurgem la astfel de prelucrări în sprijinul interesului nostru legitim, pentru a ne permite
afișarea respectivelor pagini accesate, într-o manieră compatibilă cu dispozitivul pe care îl
folosiți pentru accesare. Printre altele, prelucrăm aceste date în scopul reperării anumitor erori,
cuantificării interesului generat de anumite Oferte și pentru a proceda la adaptarea sau
îmbunătățirea Ofertelor. Acest scop justifică interesul nostru legitim, întemeiat legal pe Articolul
6 alin. (1) f) din GDPR.
Adresa IP nu este păstrată decât pe durata sesiunii și este ștearsă sau criptată la închiderea
sesiunii. Toate datele prelucare în acest scop sunt păstrate pentru durate limitate de timp.
Potrivit GDPR, persoanele vizate dispun de mai multe drepturi. Dacă doriți să exercitați oricare
re din aceste drepturi sau să oțineți informații suplimentare privind prelucrarea datelor cu
caracter personal, vă rugăm să ne contactați. Principalele drepturi ale persoanelor vizate sunt
următoarele:

  1. Dreptul de a fi informat înseamnă că sunteți informat în legătură cu scopul, mijloacele și durata
    prelucrării efectuate de noi asupra datelor dumneavoastră cu caracter personal. Prin prezenta
    Politică apreciem că am informat persoanele vizate în legătură cu prelucrările efectuate. Dacă nu
    vă considerați pe deplin informat prin publicarea acestei politici și informațiile furnizate, vă
    invităm să vă exercitați unul din drepturile de mai jos:
  2. Dreptul de acces înseamnă ca aveți dreptul de a obține acces la datele cu caracter
    personalprelucrate de noi și in legătură cu scopul, mijloacele și durata prelucrării. Pentru
    exercitarea acestui drept, vă recomandăm să completați cererea disponibilă aici.
  3. Dreptul de a rectifica datele vă permite să interveniți, în condițiile Articolului 16 din GDPR ori
    de câte ori datele dumneavoastră cu caracter personal prelucrate de noi sunt incorecte sau
    incomplete. Pentru exercitarea acestui drept, vă recomandăm să completați cererea
    disponibilă aici
  4. Dreptul de a restrânge prelucrarea vă permite ca, în condițiile prevăzute de articolul 18 din
    GDPR, să ne puteți pretinde restrângerea prelucrării cu prire la anumite date cu caracter personal
    care vă privesc. Pentru exercitarea acestui drept, vă recomandăm să completați cererea
    disponibilă aici
  5. Dreptul de a vă opune prelucrării vă dă posibilitatea de a vă opune prelucrării, ori de câte ori
    prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal de către noi se face având ca unic temei
    legal pentru prelucrarea respectivelor date, consimțământul dumneavoastră. Pentru exercitarea
    acestui drept, vă recomandăm că completați cererea disponibilă aici
  6. Dreptul la portarea datelor se poate exercita numai în legătură cu datele cu caracter personal
    prelucrate prin mijloace automate și vă permite să primiți datele prelucrate de noi într-un format
    structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat. Pentru exercitarea acestui drept, vă
    recomandăm că completați cererea disponibilă aici
  7. Dreptul la ștergerea datelor poate fi exercitat în limitele descrise de Articolul 17 al GDPR și vă
    permite să ne solicitați, în anumite condiții, să ștergem datele cu caracter personal care vă
    privesc. Pentru exercitarea acestui drept, vă recomandăm că completați cererea disponibilă aici
    Suntem obligați să răspundem oricăreia dintre cererile dumneavoastră privind exercitarea unui
    drept, în termen de 30 de zile de la data primirii solicitării complete. În cazul în care nu ați primit
    un răspuns din partea noastră în acest termen, aveți dreptul de a vă adresa Autoritatea Naționale
    de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu caracter Personal:
    www.dataprotection.ro
    B-dul. G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, București, România,
    e-mail: anspdcp[at]dataprotection.ro
    fax: +40318.059.602.

Politica privind Cookies


Informatiile prezentate in continuare au scopul de a va aduce la cunostinta mai multe detalii
despre plasarea, utilizarea si administrarea „cookie”-urilor utilizate de site-ul www.atelierdehandmade.ro. De
asemenea, sunt prezente si cateva linkuri utile legate de acest subiect. In cazul in care aveti
nevoie de mai multe informatii, iar acestea nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta
la office@ atelierdehandmade.ro.
Acest website este proprietatea Atelier de Handmade , si foloseste cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienta
mult mai buna de navigare si servicii adaptate nevoilor si interesului fiecaruia. In ceea ce numim
„web 2.0”, „cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor
servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:
 personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un site, moneda in care se
exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte
detalii etc) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel
flexibilitatea „cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului
‘’inainte’’ si „inapoi’’);
 cookie-urile ofera detinatorilor de site-uri un feedback valoros asupra modului in care sunt
utilizate site-urile lor, astfel incat sa le poata face mai eficiente si mai accesibile pentru
utilizatori;
 permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte site-uri sa fie incluse intr-un anumit site
pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
 imbunatatesc eficienta publicitatii online.